Потвърдено: 2 чаши вино преди сън помагат на отслабването

Имаме добра новина за вас, момичета. Две чаши червено вино преди лягане гарантирано помагат за отслабването.

Учените са категорични, че нектарът на боговете действа на тялото като магическо хапче, което усилва метаболизма и способства изгарянето на мазнините. До този извод са стигнали специалистите от Държавния университет във Вашингтон и Медицинското училище на Харвард след проведени изследвания.

“Полифенолите в плодовете, включително ресвератрол, увеличава генната експресия, която подобрява окисляването на хранителните мазнини, така че тялото не се претоварва”, обясняват от Държавния университет във Вашингтон.

Проучването на Медицинското училище на Харвард пък е било проведено сред 20 000 жени в продължение на 13 години. То е установило, че момичетата, които пият по две чаши вино дневно е 70% по-вероятно да бъдат с перфектна форма.

Добре, но какво значение има кога виното ще бъде прието? Друго проучване установява, че ресвератролът потиска апетита, което означава, че след една-две чаши червено вино, е по-малко вероятно да нападнете хладилника за среднощни закуски.

Но вие сте сред момичетата, за които две чаши вино преди лягане е непосилна задача? Тогава може да заложите на червени плодове като боровинки, ягоди и грозде, които също съдържат ресвератрол.