Ползите от розовото масло за здравето

Знаехте ли, че чудодейното розово масло е идеално не само за красотата, но и за здравето?

Оказва се, че с помощта на този природен дар можем да лекуваме рани, да се спасим от депресията и да облекчим стреса. Това се дължи на антидипресантните му свойства, както и на антивъзпалителните, антисептичните и антивирусните.

Розовото масло се употребява чрез вдишване на водна баня, инхалации и чрез мазане на болното място.

Какви още полезни свойства има върху здравето ни, четете тук:

Специалистите отбелязват, че розовото масло действа като афродизиак, помага и за увеличаване на самочувствието, увереността и силата на ума, освен това се бори доста успешно и със стреса и депресията. То се използва в аромaтерапията като неговите аромати предизвикват положителни мисли и чувство на щастие.

Розовото масло помага също при разстройства на стомашно-чревния тракт и влияе положително при болести на черния дроб и бъбреците.

То може да помогне на хора с висока температура, тъй като има противовъзпалителни свойства. Може да се справи и с други случай на възпаления причинени от микробни инфекции, поглъщане на отровни неща, лошо храносмилане, дехидратация и др.

Розовото масло чудесно лекува рани, алергии и различни екземи по кожата. С него може смело да мажете венците, косата (корените) и лицето. По този начин ще ги предпазите от преждевременно стареене и опадане.

Ако имате белези по тялото си, можете успешно да ги премахнете именно с това масло. Помага за избледняване на стриите, получени след отслабване/напълняване или при бременност.