Плодове на прах – зареждаща бомба за кожата и имунитета

Задава се нова мания в здравословното хранене и това са плодовете на прах.

Според изчисленията на специализирания пазар в следващата една година това ще се превърне в най-големият хит. Макар и да звучи малко странно (на нас ни напомня на храна за космонавти), всъщност да ядем любимите си плодове под формата на прах се оказва доста добра идея.

Това е така защото по този начин се извличат единствено витамините, минералите и антиоксидантите от плода. Технически приемаме концентрата от продукта, но просто под формата на прах.

Консистенцията се получава след многостепенен процес за обработка на плода на принципа на студеното пресоване. С помощта на вакуум, продуктите се изсушават при ниска температура, след което се наситняват до прахообразен вид.

Обикновено фирмите, които работят в тази индустрия са напълно био, така че да получим най-добрия краен продукт, създаден само с чисти и натурални съставки.

А ако се питате как се консумира прахът, не, отговорът не е на ленти. Всъщност той много лесно може да се добавя в смутита и сладкиши, което дава допълнителен вкус на ястието. Вече дори много модели демонстрираха рецепти на този принцип.

Трябва да се използват много малки количества, защото една лъжичка прах лесно може да съдържа почти цялата ви дневна доза нужни витамини.