Носете си ракия за почивката на море!

Модерната жена умее да се възползва от бабините рецепти. Затова днес ви предлагаме интересна селекция от такива лекове, за които се използват популярни напитки и хранителни продукти!

Срещу изгаряне – ябълков оцет и… ракия

Ябълковият оцет облекчава раните от изгаряне. А да не пропуснем тук да споменем и родната ракия, с която ви препоръчваме да се запасите по време на почивката си на море – тя успокоява изключително добре слънчевите изгаряния и спомага за бързото отминаване на паренето. Е, известно време ще ухаете на спирт, но пък няма да ви боли.

Лимонова кора за добро настроение

В ароматерапията е известно, че лимоновото ухание подобрява настроението, намалява главоболието и въобще действа живително на организма. Същото нещо може да постигнете и с настъргани лимонови кори. Сложете ги в студения чай и вдишайте аромата при всяко отпиване.

Кисело мляко за хубава кожа

Като споменахме слънчево изгаряне, киселото мляко също успокоява раздразнената кожа. Използвайте го и в козметичните си ритуали – маска с кисело мляко премахва токсините, балансира pH на кожата и я прави свежа и чиста.

Чай от лайка за успокояване на кожни раздразнения

Ако по някаква причина кожата ви е раздразнена, ще облекчите усещането, ако потопите кърпа в студен чай от лайка и след това я наложите върху възпаленото място.

Овесени ядки срещу неприятни миризми
Какво да приготвим, когато отиваме на пикник
Кои са изгодните плажни дестинации
Мода от червения килим в Кан: ден втори