Няколко начина да пием повече вода през деня

Мишел Обама наскоро обяви новата си здравна инициатива със заглавие “Изпийте още една чаша вода днес”.  

За да се поучим от нея и да запазим кожата си достатъчно хидратирана намерихме няколко хитри съвета как да увеличим дневната консумация на вода. Дори телефонът може да помогне!
 

Добавете свой аромат 

Всички се наслаждаваме на водата с парче лимон в близкия ресторант, защо тогава да не го превърнем в навик? Ако имате любим аромат като например диня, мента, портокал или лимон безпроблемно можете да го добавите. За да засилите вкуса повече добавете парченцата и оставете водата за няколко часа в хладилника. 

Поръчвайте си люто 

Ако сте любители на пикантната кухня със сигурност посягате към чашата с вода по няколко пъти на вечеря. Освен това изследванията показват, че лютото засилва метаболизма. 

Използвайте телефона си 

Да, има апликейшън дори и за това, колкото и да не ви се вярва. Пробвайте например Waterlogged за потребителите на iPhone или пък Water Your Body (за Android и iPhone). Ако не сте любители на приложенията просто настройте няколко аларми, които през деня ще ви подсещат да посягате към бутилката.  

Дръжте я близо 

Да сме честни – ако сте закотвени на бюрото по цял ден или пък сте на път с часове, няма да ви е приоритет да пиете вода много често. Решението е просто – винаги дръжте чаша с вода на бюрото или бутилка в чантата, за да нямате извинения. Нека чашата е в полезрението ви, за да се подсещате по-лесно. 

Бъдете подготвени във фитнеса 

Всички се сещаме за мускулестите мъжаги с бутилки вода в ръцете, трениращи здраво. Всъщност това е абсолютно задължително при спорт, затова никога не ходете на фитнес без бутилка вода, защото със сигурност ще имате нужда от нея и трябва да ви е максимално удобно да си я набавите. 

Помислете за портфейла си 

Просто е – винаги поръчвайте вода, когато сте на ресторант. Така ще си спестите и калории, и пари. 

“Яжте” водата си 

Технически наистина можете да увеличите хидратацията, като ядете храни, съдържащи много вода. Например краставици, диня, целина, дори рядка супа. 

Използвайте я като предястие 

Изследванията показват, че пиенето на чаша вода преди ядене може да ви помогне да изгубите тегло, което трябва да е достатъчна мотивация, за да го превърнете в навик. 

Направете я част и от вечерите си навън 

Когато сме на бар често пъти пием вода заедно с алкохолните коктейли. Опитайте обаче да го превърнете в навик и след като се приберете вкъщи, преди да си легнете. Алкохолът дехидратира и това е добър начин да се избавите от вредното му влияние, а освен това на другия ден няма да се чувствате толкова зле.

Кралското бебе е най-влиятелният англичанин
И Майли Сайръс си хвана гадже