Мляко с куркума за силен имунитет и бърз метаболизъм

Млякото с куркума стана една от най-популярните тенденции в последната една година.

Причината са страхотните свойства, които има тази подправка за здравето. В куркумата се съдържа куркумин, който е силно противовъзпалително и антиоксидантно вещество. Нещо повече, подправката се използва в традиционната азиатска кухня и в медицината в продължение на повече от 4000 години за защита на тялото и увеличаване на жизнените му сили.

Тази традиционна аюрведична напитка помага при редица болести, включително настинки, болки в гърлото, лошо храносмилане, синдром на раздразненото дебело черво, болест на Крон, менструални болки, главоболие и артрит. Млякото с кукрума също така подобрява състоянието на храносмилателната система, детоксикира черния дроб, пречиства кръвта, подобрява кръвообращението, усилва метаболизма.

Ето как да си направите тази напитка:

1 чаша прясно мляко
½ ч.л. куркума на прах
1 канелена пръчица
¼ ч.л. джинджифил
½ ч.л. кокосово масло
Щипка черен пипер
Мед на вкус

Сложете млякото да се загрее, без да стига до варене. Добавете последователно куркумата, черния пипер и джинджифила. След това добавете кокосовото масло. Разбъркайте и оставете да заври за няколко минути. След това прецедете сварената течност, добавете мед на вкус и поръсете с малко канела.