Кристина Апългейт за здравето и щастието

Актрисата Кристина Апългейт споделя как се грижи за здравето си и за позитивната си нагласа към света.

Сладката блондинка Кристина Апългейт, или Кели от “Женени с деца”, вече е на 41 години. Има малко момиченце и се радва на живота повече от всякога, след като успешно се пребори с рака на гърдата преди 4 години.

Преди раждането, Кристина е спазвала стриктна фитнес програма: тренировки 5 пъти седмично. След като научава новината, че чака дете, тя спира спорта и по време на бременността качва доста килограми. Признава, че не й е било лесно да се възприеме след раждането с променената фигура, но впоследствие започнала да гледа по-философски на нещата – “някои раждат и хоп – изглеждат все едно никога не са били бременни, но не всички имат този късмет.”

Това не означава обаче, че се е отказала да си върне добрата форма. За нея спортът и здравословното хранене са особено важни сега, когато има дете, защото чувства още по-голяма отговорност към здравето си.

След като през 2008 г. година Кристина разбира, че има рак на гърдата, започва да спазва макробиотичната диета. Тя задължително включва повече зърнени храни и много зеленчуци и плодове. Избягват се рафинирани, преработени храни и животински продукти. Други важни правила в макробиотичното хранене са: дъвчене на храната достатъчно дълго, за да се подпомогне храносмилането и да се избегне преяждането.

Актрисата споделя, че похапва, когато усети, че огладнява. Няма специални часове на хранене. Това, което е важно за нея е да слуша тялото си.

Най-добрият съвет за добър живот, който някога е получавала, е: “Бъди благодарна на Бог и на себе си за живота си и за това, което си постигнала като човек.”

Снимки: Profimedia

Виж още:
6 цветя, с които ще дишаш по-добре
Силата на кристалите: за здраве, добър сън, енергия и концентрация
Любимите спа процедури на звездите
Зимата е идеална за лазерни процедури