Кои храни са позволени преди лягане?

Ако сте от тези хора, които не могат да се ограничат с правилото за гладуване два часа преди лягане и имат нужда от едно последно хапване, опитайте тези храни.

Дори и да не сте привърженик на храненето преди лягане, понякога просто огладняваме късно през вечерта и гладът може да ни държи будни цяла вечер. В такива случаи диетолозите избраха тези храни за среднощна закуска като най-полезни:

Сушени кайсии: Те съдържат триптофан, който стимулира синтеза на мелатонин – хормонът, който  успокоява организма ни и ни осигурява спокойния сън. Освен това този плод има и високо съдържание на антиоксиданти, които също ще ни осигурят по-добра почивка през вечерта.

Чаша кисело мляко с канела: Това е лека закуска, която ще ни нахрани достатъчно, но без да създава излишно чувство за тежест. Освен това има добро количество протеини, които са ни нужни по време на сън. Канелата е добавена към рецептата пък, защото има доказани успокояващи свойства.

Половин авокадо: То съдържа полезни мазнини, които ще ви нахранят, но едновременно с това и много минерали, магнезий и триптофан, което, както вече установихме, е полезно за съня.