Киви и ядки ни предпазват от слънчеви алергии

Един от най-честите проблеми, които ни тревожат през лятото са слънчевите алергии. И как не, като се се появяват в най-неудобния момент.

Знаете… на плажа сме, искаме хубав тен, с който ще сме идеални в сладката ни бяла рокличка и… изведнъж кожата ни се насища с куп малки пъпчици. А нашият сексапилен вид отива по дяволите!

Но има един начин, чрез който да предотвратим появата на слънчева алергия. И той се нарича храна! Точно така, благодарение на точните продукти ние можем да изглеждаме идеално през лятото.

Оказва се, че слънчевата алергия се появява при намален имунитет и липса на някои микроелементи като калций, например. Експертите обаче обясняват, че е хубаво и да приемаме и витамин С, защото в комбинация с калция, те ще намалят нивото на хормона хистамин, който организмът произвежда в реакция от алергията.

А кои са най-добрите източници – зеленчуците спанак, брюкселско зеле и броколи, а също цитрусови плодове като портокали и киви, са направо идеални срещу слънчева алергия, защото съдържат във висок процент и двата елемента.

Хапвайте и много млечни продукти (мляко, сирене, кашкавал), моркови, целина и бобови храни (особено соя, боб и леща). Страшно много калций има и в ядките (сусам, бадеми, лешници), както и в плодове като грейпфрут, къпини и малини. С високо съдържание на витамин C са чушките (особено червените), домати, магданоз, гуава, папая, ягоди, манго, ананас и други.

Снимки: Pinterest
Как да се справим с подутия корем?
Премахнете бързо и лесно целулита
Как да се отървем от подуването на краката