Как да се справим с есенната депресия

Разберете какво ви тревожи

Разберете какви точно са проблемите, които ви карат да се чувствате зле, но не се задълбочавайте прекалено в тях. Когато сте наясно с тях поговорете с приятел, който ви разбира. Споделянето е начин да разкрием чувствата си и да получим разбиране. След като от отсрещната страна ви отвърнат със загриженост моментално ще се почувствате по-добре. След това обърнете цялото си внимание върху нещо позитивно. Опитайте се да решите ситуацията и помолете за помощ, ако ви е нужна. Близките ви също ще се чувстват по-полезни, защото така ще разберат, че ви помагат с нещо, вместо просто да ви гледат как страдате.

Имате кошмари: може да страдате от депресия

Не забравяйте хобито си

Фокусирайте се върху хобито си, без значение какво е то. Упражнявайте въображението си като се отдадете на приятни и креативни занимания. Това ще ви донесе много позитивни емоции. Отделете време да се видите с приятелите си, обърнете повече внимание на домашния си любимец. Намерете нещо, което ще ви развесели – комедийно предаване или филм.

Поддържайте връзка с новите си приятели

Facebook е най-великият обединител що се отнася до връзката с новите ви приятели. Особено ако става дума за хора, които живеят в чужбина. Но не просто да натиснете бутона “Добави приятел” и след това да забравите хората, които сте срещнали на вашето пътуване. Направете усилие да поддържате връзката. Може да изпозлвате и WhatsApp или Viber – те са чудесно средство, а и са безплатни, за да не ви отдалечат от новите хора в живота ви. Никога не знаете до какво могат да доведат тези нови хора.

Няколко хитрини за повече спокойствие у дома

Радвайте се на малките неща

Гледайте на живота от хубавата му страна. Депресията ни кара да се чувстваме нищожни, а всичко около нас изглежда тъжно и безпомощно. Опитайте се да забелязвате позитивните страни на ежедневието. Когато нещо ви усмихне се постарайте да го запазите за по-дълго. Фокусирайте се върху положителните си качества и нещата, които ви вдъхновяват. Най-вече не забравяйте да бъдете търпеливи, защото депресията не отминава току-така. Нужно й е време.

Hero Slider