Как да премахнем целулита у дома

Портокаловата кожа или целулитът е най-често срещаният проблем при жените.

И независимо дали сa слаби, или не – голяма част от дамите се оплакват от появата му. Доказано е, че целулитът се дължи на дисбаланс между съединителната тъкан и мазнините в тялото.

Това несъответствие се дължи на начина ни на живот, хормонални влияния, приемът на някои лекарства, стрес и разбира се, генетичното предразположение на една жена.

Съществуват обаче и естествени средства, с които може да премахнете портокаловата кожа у дома. Ето и кои са те:

Масажи със суха четка

Ежедневните кръговите движения със суха четка преди баня ще стимулират кръвта и лимфния поток в тялото. Хубаво е да започнете от краката към корема с лек масаж. Движенията трябва да бъдат нежни, за да остане кожата мека и освежена, а не раздразнена и зачервена. За най-голям ефект вземете четка с естествен косъм.

Консумирането на желатин

Научно доказано е, че желатинът притежава много ползи за здравето. Той поддържа здрави кожата, косата и както и способства за по-бърз растеж на ноктите. Поради високото си съдържание на колаген и протеин, желатинът подпомага борбата с целулита. ето защо е много важно, когато спазваме диети да не го изключваме от менюто си, защото намаляването му води до поява на целулит. 

Консумация на Омега-3

Една от теориите за появата на целулит е употребата на неподходящи видове мазнини. Това води до дисбаланс на мастните киселини, от които тялото се нуждае, за да има гладка кожа. Доказано е, че при продължителна употреба на Омега-3 мастни киселини целулита намалява. 

Продължава на стр. ii