Горещият шоколад помага на мисленето

Горещият шоколад е сред предпочитаните топли напитки през зимата. Сигурни сме, че обичате да си пийвате. Ние пък ви даваме няколко причини да го пиете.


1. Според изследванията антиоксидантният ефект от черния шоколад в два пъти повече, отколкото от червеното вино и три пъти повече от зеления чай.

2. Един от учените, свързани с горното изследване, добавя, че “горещото” в горещия шоколад е също толкова важно, колкото топлото за повечето антиоксиданти.

3. В сравнение с блокче шоколад, напитката има по-малко мазнини, но си остава все така вкусно.

4. Горещият шоколад може да понижи кръвното налягане и да подобри сърдечното състояние.

5. Според някои учени, горещият шоколад може да ви помогне да мислите.

Десетте най-добри храни в борбата с грипа
10 здравословни ползи от морската сол
Защо е опасно системното недоспиване
Кафето намалява риска от рак