Ева Лонгория и тайната на фигурата й – домашно приготвена храна и тренировки всеки ден

Ева Лонгория се храни през само 8 часа от деня и рядко посяга към сладкото, шоколада и хляба. Какви са останалите й тайни?

“Тренирам, за да се грижа за психичното си здраве”, признава Ева пред Women’s Health – списанието, чиято корица краси тя този месец.

Независимо дали го прави за резултатите върху фигурата, или върху психичното й здраве, очевидно й се отдава добре и в двете категории. А Лонгория наистина влага много време в тренировките си. Колкото и да е заета, тя отделя поне малко време за активност през деня, а в най-добрия случай тренира по пет пъти седмично по един час или 75 минути.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

Любимата й тренировка е позната на всичките й последователи – тази на мини трамплина й. За часовете на фитнес уреда тя често публикува онлайн, но сега разбираме и малко повече защо го харесва: “Изпотяваш се, без да натоварваш колената си. Плюс е, че е много добро за лимфен дренаж”.

Освен тренировката на трамплина, тя се възползва от услугите на професионален треньор за упражненията с тежести. Когато не може да тренира, обикновено отделя поне малка част от деня си, за да се разходи или да направи разтягания.

Разбира се, тренировките не са единственото, което й помага да изглежда така. Голяма заслуга има и диетата й, която е нито стриктна, нито прекалено ограничаваща. Тя следва правилата на периодичното гладуване и се храни само през 8 часа от деня, а оттам нататък най-важното за Ева е на масата да има домашно приготвена храна и възможно най-качествени продукти.

“Готвя сутрин, обед и вечер. Като терапия е за мен”, споделя тя. Закуската й обикновено е само чаша чисто кафе, след което идва време за тренировката й. Когато приключи с нея, готви за семейството си.

Най-често за първото хранене от деня избира белтъци с авокадо и тортили с боб, които приготвя напълно сама. За обяд предпочита да приема протеини – пържола от качествено месо, риба или пиле заедно със зеленчуци. Вечерта е подобна на обяда, но често избира да разнообрази с италианска сватбена супа или тортили.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

Признава, че напоследък опитва да се храни с повече растителни продукти. “Израснах на ранчо, където ядяхме това, което се отглеждаше на земите ни – когато беше сезонът на тиквата, ядяхме тиква за три месеца. Това ме кара да оценявам от къде идва храната”, допълва актрисата.

За моментите, когато иска да се поглези, рядко избира сладкото. “Маслини, претцели, чипс, пуканки – това е моето нещо. Не обичам сладкото и шоколада. Хората ме мразят за това. Хляба също – мразя го. Никога не се изкушавам от него”, добавя накрая Ева Лонгория. Но когато става дума за чаша коктейл или вино… тогава е друга история.