Енергийно зареждане в началото на новия сезон

За да се преборим с есенната умора, трябва да поставим основите за добро здраве от сега.

През есента много хора страдат от умора и липса на енергия. Но точно в началото на сезона е най-доброто време да се предпазим от неприятния ефект, като се погрижим за здравето си и позитивното настроение. За да го направим, трябва да допълним ежедневната си рутина с няколко малки, но ефективни стъпки за пълно енергийно зареждане.

Започнете със съня

През есента обикновено започваме да работим с по-бързи обороти и следователно нивата на стрес в тялото ни се повишават. Това директно се отразява върху качеството на съня ни и времето за почивка. Според проучване в Америка губим почти 40% от качествените часове за сън в средата на есента. Затова е важно да си изградим стриктна рутина, която да ни дава достатъчно време за почивка.

Ако имате проблем със заспиването, опитайте да пиете чай от лайка или мащерка точно преди лягане, за да успокоите организма си.

Хранене и хидратиране

Важно условие за доброто здраве и нивата на енергичност е добрата храна и оптималното количество вода, което приемаме всеки ден. Старайте се да допълвате менюто си с повече от сезонните плодове и зеленчуци като спанак, грозде, ябълки и моркови. Те са най-подходящи в този момент, точно защото виреят в тази част на годината и най-добре влияят на организма ни сега. В този сезон е важно да си набавяме и достатъчно сложни въглехидрати, които ще ни заредят с енергия и сила.

Как да укрепим имунитета си през студените сезони

Разхождайте се повече

През студените дни обикновено се застояваме повече във вкъщи, защото времето навън не ни привлича толкова да излезем. Но е важно да останем активни през всички сезони, затова търсете нови начини да вмъквате мини разходки по няколко пъти на ден. Избирайте онези часове от деня, в които все още сияе силно слънцето, за да се зареждате с витамин D.

Опасните плодове и зеленчуци за диетата

Три признака, показващи че имате СПЕШНА нужда от медитация

 

Hero Slider