Динята ни пази от инфаркти и излишни килограми

Оказва се, че динята освен много вкусна, е и много полезна.

Ако си похапвате редовно от този сладък плод вие ще намалите високото си кръвно и ще се предпазите от инфаркт, кълнат се експертите.

Това е особено важно за хората с наднормено тегло, тъй като драстично намалява риска от сърдечен удар през горещото лято.

“Натискът върху аортата и сърцето намалява след консумирането на диня”, заявява проф. Артуро Фигероа от университета във Флорида, САЩ. Той съветва да си похапваме диня и през студения сезон, тъй като тогава риска от инфаркт e още по-сериозен.

“Повече хора умират от сърдечен удар, когато е студено, защото стресът върху тялото от опитите за запазване на топлината му увеличава кръвното налягане. Това кара сърцето да работи по-усилено, което означава, че хората са изправени пред по-висок риск от сърдечен удар и инсулт”, допълва специалиста.

Но динята помага особено много и да се отървем от излишните килограми. Винаги, когато ви се похапва нещо сладко, можете да го замените с този плод. Диетолозите пък казват, че ако за една седмица замените вечерята с диня, то много скоро ще намалите доста от килограмите си.

Снимки: Pinterest

Умни начини за пестене на калории
5 здравословни начина да ядем черен шоколад
15 начина да ускорите метаболизма си без упражнения