Болестта на Джиджи Хадид, София Вергара и Кели Кларксън

И за всичко е виновна една малка жлеза…

Става дума за заболяванията на щитовидната жлеза, които засягат 10% от населението в световен мащаб, което не изключва и звездите.

Щитовидната жлеза е една от най-малките жлези в човешкото тяло, а изпълнява една от най-важните роли, свързани с правилното функциониране на организма. Тя произвежда хормоните тироксин и калцитонин, които са отговорни за метаболизма, растежа и развитието ни.

Страдате ли от хормонален дисбаланс?

Много често обаче не обръщаме внимание на щитовидната си жлеза и пренебрегваме сигналите, че тя не функционира правилно. Най-честите заболявания на тази жлеза са: хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, болестта на Хашимото и появата на гуша.

Всички тези заболявания показват, че щитовидната жлеза произвежда или твърде малко, или тъврде много хормони и това пречи на организма да работи правилно. Симптомите, характерни за тези заболявания са: внезапно качване/сваляне на килограми, бърза умора, обилно окосмяване или засилен косопад, нередовна менструация, дискомфорт при преглъщане и т.н.

Събрахме историите на 10 звезди, които страдат от заболяване на щитовидната жлеза и открито говорят за своите проблеми.

Сред тях са топ моделът Джиджи Хадид, певицата Кели Кларксън, актрисата София Вергара, както и музикалните сензации Леона Люис и Сиа, и още много.

Разгледайте галерията и прочетете как звездите се справят с борбата с щитовидната жлеза.

Снимки: Profimedia

Fashion Gallery