Анджелина Джоли се е подложила на двойна мастектомия

Анджелина Джоли официално съобщи в свое изявление, че през месец февруари се е подложила на двойна мастектомия.

Решението е взето, след като тестове разкриват висок риск актрисата да заболее от рак на гърдата. Според изследвания, рискът от тумори на млечните жлези е бил цели 87%, а рискът от рак на яйчниците – 50%.
В обръщение, публикувано във вестник New York Times, Джоли говори открито за решението да се подложи на операцията. И още веднъж доказва, че е една смела и изключителна жена! 



“Исках да напиша това, за да кажа на всички жени, че решението да си направя мастектомия не беше лесно” – казва Анджелина. “Но съм щастлива, че го направих. Рискът да заболея от рак на гърдата беше 87%, сега е 5%. Мога да кажа на децата си, че няма нужда да се страхуват, че ще ме изгубят заради рак на гърдата.”

По време на целия процес, половинката й Брад Пит е подкрепил напълно актрисата.


“Имам щастието да имам партньор, който ме обича и подкрепя толкова много”, пише Анджелина. “Всеки, който има приятелка или съпруга, която преминава през същото, трябва да знае, че самият той е важна част от тази трансформация.”
“Знаехме, че това е правилното решение за нашето семейство, и че ще ни сближи повече. Така и стана” – категорична е носителката на Оскар. 
Тя разкрива още, че гърдите й са били ампутирани през февруари, а през април са приключили всички последващи манипулации – включително поставянето на импланти.

Джоли вече се е сблъсквала лично с рака. Нейната майка, актрисата Маршелин Бертран, почина на 56 години през 2007 г. след продължителна битка с болестта.
Снимки: Profimedia
10 известни жени, които ни вдъхновяват
Свързаха рака на гърдата с мъжките хормони