70-годишният фитнес инфлуенсър

“Преди бавно, но сигурно умирах, сега знам, че ще продължа да живея.”

На 74 години Джоан Макдоналд може да се похвали с по-добре оформено тяло от много от жените на по 30 или дори 20 години.

И не, причината не е защото е започнала от малка и през целия си живот е била силно активна личност. Всъщност нейното пътешествие по пътеката на здравословния начин на живот и тренировките започва след 70-тия й рожден ден.

След години без ограничения в диетата и застоял начин на живот, тя осъзнава, че ако не предприеме драстични мерки, не би успяла да се справи в битката със здравословните проблеми.

Затова и се мотивирала да промени изцяло ежедневието си и да започне малко по малко да вмъква тренировки в рутината си. Нейният старт е бил в съвсем аматьорската зона – без да има силата да вдигне петкилограмови гирички, тя първо експериментирала с тренировки със собственото си тегло.

Днес Джоан е загубила около 30 килограма и вдига редовно тежести във фитнеса (когато е отворен, разбира се). Това, от което е най-горда, е, че е успяла да постигне такова здравословно състояние, че не й се налага да приема хапчета за кръвно и висок холистерол повече.

Разбира се, никак не е било лесно – въпреки че постоянно работи с физиотерапевти и професионални треньори, тя е претърпяла няколко травми, но това никога не я е спирало. Благодарение на подкрепата на дъщеря й, която е състезател в конкурси за бодибилдинг, тя продължава да намира мотивация всеки ден да дава всичко от себе си.

“Надявам се повече жени на моята възраст да се оставят близките им да ги подтикнат да се погрижат за себе си и да се вслушат в съветите на хората, които ги обичат. Въпреки че не можем да върнем часовника назад, можем да го навием отново”, заявява Джоан.

 

Popular