Защо екстровертите по-бързо влизат във форма

Запитвали ли сте се защо вашата приятелка влиза по-лесно във форма, макар и двете да сте започнали да посещавате фитнес залата по едно и също време?

Експертите обясняват това с определени особености на характера. Те са категорични, че има голямо значение дали сте общителни, или по-скоро сте затворен тип жена. След проведено изследване учените от Университета във Фолора установили, че екстровертите показали много по-добри резултати на физическия кадрио тест, който трябвало да преминат участниците.

“По-общителните хора е по-вероятно да имат активен начин на живот и по-малко вероятно да имат рисково поведение по отношение на здравето като пушенето, например”, обясняват авторите на изследването.

Те коментират, че в началото на един тренировъчен план, всички подхождат с еднаква мотивация. След три месеца обаче, е по-вероятно екстровертите да продължат да са ентусиазирани и да не пропускат тренировки, докато при интровертите е точно обратното. Те губят мотивация и е възможно в един момент да спрат въобще да ходят на фитнес.

Медиците пък допълват, че по време на тренировка, екстровертите по-лесно достигат високи нива на адреналин, което води до по-бърз темп на изгаряне на мазнините и съответно на по-бърз метаболизъм.

“Открихме, че личността на човека в действителност обяснява защо той или тя яде колкото яде и какво точно яде”, пък обяснява Кармен Келър – учен от Федералния институт за технологии в Швейцария. Тя обяснява, че хората, които са отворени за нови преживявания и са съвестни, е далеч по-малко вероятно да се тъпчат с висококалорични закуски. Затова пък те наблягат на повече плодове, зеленчуци и салати, а също така са склонни да ядат месо по-рядко.