За дамите над 30: Как да топим килограми по-лесно?

С напредването на годините метаболизмът ни се забавя и става все по-трудно да поддържаме страхотна форма.

А що се отнася до смъкването на килограми, ако досега ни е било сравнително трудно, то вече ни се вижда непостижимо. Експертите обаче са категорични, че това не е така. Само не трябва да се отказвате. В началото може да ви е по-трудно, но устоите ли първата седмица, след това ще става по-лесно.
Тя са категорични, че за постигането на добър тонус и релеф на мускулите на тялото, едно от най-важните неща е да намалите телесната мазнина. А за това диетата е задължителна! Намалете до минимум подсладените напитки и храни от типа на бял хляб, вафли, кроасани и банички. Заместете ги с пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнеста паста и плодове. В зависимост от това каква част от калориите ви в момента идват от захарни изделия, намаляването на рафинираната захар може да доведе до отслабване с 1-2 килограма за 2 седмици. Освен хранителен режим, няма как да минете и без тренировка!

Какви упражнения са най-добрите за вас?

За долната част на тялото

Бърпи
Заложете на кардио, което едновременно ще ви кара да се потите и да топите мазнините, но и ще оформя вашите мускули.

Клякания
Кляканията са задължителни, ако искате да се радвате на перфектно дупе!

Напади

За корем

За ръце и гръб

Всичките упражнения ще ви отнемат не повече от 15-20 минути на серия. Гледайте да направите поне две серии, за да има ефект!