Йога пози за двама

Да пием, хапваме и гушкаме с половинката определено е нещо много приятно и отпускащо.

Експертите обаче са категорични, че връзката става по-силна, когато се изгради истинско доверие между партньорите. “Един от най-добрите начини да постигнете повече интимност в отношенията е да създадете и да поддържате чисти отношения” казва Аби Върнън. “При йогата за двама, комуникацията е от ключово значение, за да изградите чувство на безопасност и доверие, както и да успеете да задържите забавлението в играта”.

Върнън е инструктор по йога, който отваря своето първо студио в Сейнт Луис през 2012 г., а днес има 13 студия в шест града. Специално за двойките тя е създала програма с йога упражнения, чрез които ще заздравят своите взаимоотношения. Тя съветва да изпълнявате серията два пъти.

1. Центриране


Седнете с лице към партньора с кръстосани крака и сложете ръце върху коленете му. Отделете време, за да се вгледате наистина в неговото лице. Понякога сме толкова заети ежедневието си, че забравяме да погледнем любимите си хора в очите и да ги оценим.

2. Поза седнала крава


Седнете с лице към партньора с кръстосани крака и се хванете за ръце, като изтеглите тялото назад. Нека има съпротивление между вас и вашия партньор, докато издигате и смъквате рамене назад и надолу.

3. Поза за гръбначния стълб


Седнете един срещу друг с кръстосани крака. Завъртете се в противоположните си страни и се хванете за ръце, както е показано на снимката. Вдишайте дълбоко, задръжте за секунда и издишайте.

4. Насрещен диалог


Започнете в седнало положение с лице на партньора си и с кръстосани крака. Кръстосайте ръцете си и се хванете един за друг. Усучете тялото си и с помощта на ръцете си се обърнете един зад друг. Уверете се, че партньора ви се чувства комфортно и се опитайте да дишате в тон.

5. Насрещен мост


Започнете седнали с гръб един към друг. Нека единият партньор е с изправени напред крака. Другият партньор поставя двата крака на пода и започва бавно да натиска тялото си назад, върху това на партньора и се отпуска върху гърба му. Сменете се с партньора и нека и той извърши същата поза.

6. Разтегнете рамене


От изправена поза застанете с гръб един към друг. Вдигнете ръце встрани в позиция T. Преплетете ръцете си, като натиснете дланите си. Започнете да вибрирате леко и стойте така в продължение на минута.

7. Поза стол


От изправена позиция, застанете с гръб един към друг, като ги опрете. Натиснете ги здраво един в друг, за да поддържате баланса. Разтворете крака на ширината на раменете и бавно започнете да се спускате надолу, докато направите 90-градусов ъгъл, подобно на стол. Задръжте така и вдишайте и извишайте дълбоко три до пет пъти. След това се вдигнете нагоре. Това упражнение укрепва тялото и ума, като същевременно се създава по-дълбоко чувство на доверие.

8. Граничен ъгъл


Седнете с лице един към друг. Единият от двамата да кръстоса крака, докато другият ги отпусне напред, опирайки ги в краката на партньора. Хванете се за ръце и започнете да се издърпвате един друг напред. По този начин укрепвате гърба, докато увеличавате интимността и доверието помежду ви.

9. Огъване настрани


Седнете с лице един към друг. Нека краката ви са в широк разкрач с допрени пети и пръсти. Хванете се дясна за дясна ръка и се наклонете в противоположната си страна. Изтеглете другата си ръка над главата. Поемете дълбоко дъх. Изправете тялото и повторете упражнението на другата страна, като се хванете за другата ръка.

10. Летящият войник


Летящият войник създава най-силното чувство на доверие и комуникация между партньорите. Единият от двамата партньори ляга на земята по гръб и вдига ръци и крака към тавана. Неговият партньор стои пред него, хваща го за ръцете и се навежда към краката му. Той слага краката си от двете страни на ханша за повече баланс и жената се отпуска успоредно върху тялото му.