Видео: Едно упражнение, на което Бионсе разчита за извивките си

Поп кралицата Бионсе има апетитни извивки и тяло тип “пясъчен часовник”, който показва при всеки удобен момент на сцената и на червения килим. 

За да поддържа тази форма, на Би й се налага да се фокусира основно върху бедрата и дупето, когато тренира във фитнеса. Изпълнителката на “Lemonade” разчита на съветите на своя треньори и диетолог Марго Боргес, който пък споделя своето любимо упражнение за тази част на тялото.

“Има много тренировки, предназначени специално за такъв тип фигура. Много бързо и лесно упражнение обаче е комбинацията от две движения: лицеви опори и страничен ритник,” казва Боргес. “Лицевите опори натоварват горната част от мускулите: тези на гръдния кош и ръцете, а освен това стимулират и тези на торса.”

Страничният ритник пък е предназначен за мускулите на бедрата и дупето – точно тези, които създават ефекта “пясъчен часовник”. Фактът, че упражнението комбинира в себе си две движения, го прави супер ефективно и много подходящо за жени, които нямат време за тренировки.

Ето как да го изпълнявате: 

Застанете в позиция за лицеви опори. Тялото ви трябва да оформя диагонална линия, започваща от главата и завършваща с пръстите на краката. Трябва да е изпънато и стегнато. Направете една лицева опора и след като се върнете в изходно положение, изпълнете страничния ритник.

Друг вариант е да изпълнявате само ритници, докато сте в изходно положение. Ако лицевите опори са прекалено трудни за вас, така пак ще напрягате мускулите в горната част, но все пак ефектът няма да е същия. Също така, ако се чувствате достатъчно стабилни, можете да правите ритниците с една вдигната от пода ръка.