Упражнението, с което ще стегнете цялото тяло

Ако и вие като нас искате да се сдобиете с перфектното за лятото тяло, то със сигурност за целта залагате на безброй упражнения.

Истината е, че те заемат много от свободното ни време и не винаги дават желания ефект. Време е да заложите на нещо различно, нещо много по-забавно, но и едновременно гарантиращо страхотен резултат. Тайната на неговия ефект се крие в… ритниците. Да, правилно прочетохте. С това упражнение ще раздвижите цялото тяло и ще стопите не само така упоритите мазнини около талията, но и по бедрата. Освен това ще подсилите мускулите на гърба, както и тези на ръцете.

“Ритниците във въздуха са отлична тренировка за цялото тяло. То включва всички мускули и действа изключително натоварващо”, обяснява Хедър Питърсън, треньор в йога студиото CorePower. “Това упражнение помага да откриете точката на равновесие, когато раменете и ханша се доближават, докато застанете на ръце”, добавя Питърсън.

Ето как да го правите:

От изправен стоеж, разделечете краката си на разстояние на ширината на раменете. Изтеглете горната част на тялото напред и се опрете на пода с двете си ръце, така че да се разпредели равномерно тежестта върху дланите и пръстите на ръцете. В същото време, подскочете, като ритнете краката назад. Върнете обратно и повторете. Направете между 15 и 20 повторения.

“За най-добри резултати, правете това движение поне пет дни в седмицата. Аз лично започнах да го практикувам всеки ден и не след дълго успях да намеря баланс и видимо да стегна всички мускули”, категорична е Питърсън.