Упражнението, което оформя ръцете най-добре

Треньорите споделят, че една от основните грешки на дамите е, че се фокусират върху оформянето на други части на тялото, но не и на ръцете.

До голяма степен вида на ръцете ни зависи от гена ни, но не е невъзможно да ги оформим по начина, по който искаме. Ето защо е време да започнем да правим упражнения и за тях, а не само за плосък корем, стегнати бедра и орофмено дупе. Експертите са направили проучване, в което са установили кое е най-ефективното упражнение за ръцете от осем различни.

Йога за перфектно оформени ръце и рамене

Те установили, че най-добрите са трицепсовите лицеви опори, тъй като те провокират най-много натоварване в целия трицепс. Има и бонус: когато ги правим се намираме в позиция планк и по този начин натоварваме и мускулите на корема, докато извайваме ръцете си.

Ето как се правят:

Първо, застанете в позиция планк, мускулите в корема ви трябва да са стегнати. Сложете ръцете си така, че а се докосват, като палците и показалците трябва да оформят триъгълник. Поставете ги точно под средата на гръдния си кош.

Докато спускате и издигате тялото си, коремните ви мускули трябва да останат стегнати, гърбът ви не трябва да се мести, а краката не трябва да се свиват в коленете. Движенията, които изпълнявате, са като за обикновени лицеви опори. Правете по 2-3 серии с по 8-15 повторения.