Упражнение “Докосни звездите” за релакс и енергия

Чувстваш се схваната и искаш бърз прилив на енергия докато си още в офиса. Може да постигнеш добро раздвижване дори само за 3 минути.

Не се оставяй на инерцията да правиш упражнения само когато в графика ви е заложена тренировка. Научи се да „усещаш“ тялото си и да обръщаш внимание на местата, в които има напрежение. Тялото ти ще ти се отблагодари с гъвкавост и здраве.

Упражнение „Докосни звездите“

Застани изправена, оставяйки малко разстояние между краката си. Поеми дълбоко дъх и вдигни ръце над главата си с дланите обърнати една към друга. Представи си, че искаш да докоснеш небето. Задръж за половин минута. Свали ръцете си в първоначалната им позиция. Повтори 5 пъти, като вдишваш и издишваш дълбоко и равномерно.

Защо това упражнение е от значение?

Може да започнеш деня си с това разтягане на ръцете си над главата. Дълбоките вдишвания и издишвания подготвят тялото за напрегната дейност като увеличават скоростта на притока на кръв и сърдечната честота. Прави го и всеки път, когато имаш нужда да се освежиш в офиса. С „Докосни звездите“ можеш да разпуснеш качествено и вкъщи след края на работния ден.