Трябва ли ви мотивация за спорт?

Трябва ли ви стимул да влезете във фитнес залата?

Признаваме си, началото е трудно, особено ако не сте спортували досега. Не се тревожете, случва се дори и на тези, за които спортът е ежедневие! Вместо да се оплаквате пред приятели и колеги, опитайте тези лесни идеи и съвсем скоро ще заобичате упражненията, а резултатите няма да закъснеят.

Намерете своето вдъхновение
Намерете 1-2 фитнес блога, които да следите редовно. Когато четете за мотивацията и успехите на друг човек, веднага започвате да се чувствате доста по-решителни, а освен това виждате и резултатите, които също можете да постигнете. Нерядко може да откриете предложение за лесно упражнение, което може да правите вкъщи, вкусна и полезна рецепта или пък съвет, който още повече ще ви вдъхнови да се отправите към фитнеса с желание.

Ходете с приятелка

Естествено, винаги можете просто да се запишете във фитнес, където ходи ваша приятелка. Така ще можете да ходите заедно и освен това ще се мотивирате една друга да не пропускате посещение. Важното е да не се отказвате и да откриете точно онзи стимул, който ви настройва мигновено на вълна грижа за тялото и за здравето.

Направете си план
Не започвайте преди да сте планирали всичко. За да сте редовни, трябва да имате конкретна програма, както и диета. Безразборното подхващане на тази или онази тренировка само ще ви даде повод за оправдания защо сте пропуснали някои занимания.

Подберете любими парчета за спорт
Повечето от нас спортуват и слушат енергизираща музика едновременно. За да извлечете още повече полза от това, слушайте точно тази музиката преди да започнете да тренирате. Това ще ви даде допълнително настроение и ще се настроите на ниво спорт по-бързо.

Първо кардио, после тежести
Кардиото ще повлияе добре на сърцето и ще загреете за сериозната работа. Нека кардио упражненията бъдат първи в програмата ви. Ако искате да изгорите мазнините както трябва, трябва да включите и силови тренировки. Обратно на всеобщото схващане, че силовите тренировки не са за жени – именно с тях ще изваете тялото, за което мечтаете.

Пробвайте преди да изберете
Ако се отегчавате от велоергометъра или пътечката, включете се в различни класове, например пилатес, спининг, зумба и други, за да пробвате кое ще ви хареса и няма да ви е скучно да правите редовно.

Разтягане
Не пропускайте след всяка тренировка да се разтегнете – мускулите имат нужда от това.