Три упражнения ви делят от перфектния бюст

Независимо какъв е размерът, с който природата ви е дарила, вие може да коригирате и повдигнете гърдите си.

Най-добрият и достъпен вариант са упражненията, с които ще засилите и укрепите гръдните си мускули, които се намират под бюста. За целта са ви необходими две гирички от по 5 или 10 килограма. Правете посочените упражнения две серии по 10-12 повторения, като почивате по минута между сериите. Две-три тренировки седмично (но не в последователни дни) са ви напълно достатъчни.

Гръдна преса

A. Легнете на пейка. Вземете по гира във всяка ръка и ги вдигнете над гърдите. Повдигнете краката, като ги свиете под ъгъл 90 градуса, така че да са успоредни на пода. Ако ви е неудобно, подпрете пети на пейката.
Б. Бавно спуснете ръцете си към гърдите и ги поставете отстрани на тялото, докато станат успоредни на пода. Задръжте за секунда и направете 10-12 повторения по две серии.

Лежанка

A. Началната позиция е като при предното упражнение. Този път дръжте гиричките една до друга.
B. Спускайте бавно ръцете си от двете страни на тялото си, като лактите ви са леко свити. Задръжте за секунда, след това върнете в изходна позиция.

Стягане с длани

Това е едно упражнение, което може да правите по всяко време и на всяко място. Сложете ръцете си пред гърдите и започнете да натискате дланите си една в друга, докато усещате, че гръдните ви мускули започнат да работят. Натискайте в продължение на 10 секунди. След това отпуснете за около 5 секунди. Повторете около три или четири пъти.