Тайнaта на Елизабет Хърли за перфектни бедра

След като ви показахме какво удивително тяло има Елизабет Хърли за своите 52 години, се запитахме как тази жена го постига. Защото колкото и да се стараем, на нас все не ни се получава. А все още сме далеч от 50-те!

Актрисата без притеснения споделя, че не обича упражненията и най-вече фитнеса. Затова пък тя с удоволствие ходи на преходи в планината в компанията на любимите си кучета. “Като съм на екскурзия с кучетата си, не стоя на едно място и наистина през цялото време съм в движение,” казва Хърли.

Елизабет Хърли: една божествена жена на 52

И все пак Лиз разкрива, че няма как да не мине без допълнително движение. Тя тонизира тялото си с йога, а за бедрата си залага на едно-единствено упражнение – казашки клек. Признаваме, и ние за първи път чуваме за него, но пък се оказва, че перфектно действа за едно от най-слабите звена в женската фигура – вътрешната част на бедрата. Ето как да го правите:

Какво да правим на 30, за да бъдем здрави и щастливи на 50

Заемете стоеж с крака, разтворени по-широко от широчината на раменете, ръцете са отпуснати от двете ви страни. Клекнете толкова дълбоко, колкото ви е възможно, като изнесете тялото си в ляво, докато десният крак е изпънат встрани, с пръсти, сочещи към тавана. Задръжте за три секунди. Върнете в начална позиция и повторете и от другата страна. Направете 10-12 повторения с двата крака.