Стегнете с едно упражнение дупето, бедрата и… вагината

Надяваме се, вече сте наясно с това, че упражненията на Кегел правят сексуалния ви живот по-добър.

Те са насочени към укрепване на мускулите на тазовото дъно, както и групата на мускулите, които поддържат вашите тазови органи (матката и пикочния мехур), увеличава се сексуалната възбуда и удоволствието от секса.

Тазовото дъно се състои от мускули и тъкани, които затварят таза отдолу и заемат пространството между опашната кост и пубиса. От там идва и неговото название. Те са добре кръвоснабдени, умеят да се стягат и отпускат. Освен това имат особена чувствителност, тъй като в тях се намират много нервни окончания.

Най-лесният начин да разберете кои са тези мускули е следващия път да се прекъснете докато се пишкате. Веднъж научили се да владеете тези мускули, ще се наслаждавате на повишено сексуално удоволствие. За целта ви трябва малко техника, с която да засилите мускулите.

По същество тазовото дъно се разтяга по време на кляканията и костите в долната част на таза се отдалечават една от друга. И запомнете, по време на стягането на мускулите на Кегел, не трябва да се стягат коремните мускули. Има едно упражнение обаче, което стяга освен мускулите на вагината, и дупето, и бедрата.

Ето как да го изпълнявате:
Застанете с леко разтворени крака на нивото на раменете и пръсти, сочещи навън. Вдишвайте, докато клякате. Почувствайте как костите в долната част на таза се разделечават. Колкото по-ниско клякате, толкова повече разтягате тазовото си дъно. Мускулите на дупето ви трябва да са стегнати, докато се спускате надолу, същото се отнася и за бедрата.

Задръжте. Издишайте и ще почувствате четирите кости в долната част на таза да се стягат. Докато се изправяте бавно нагоре, се съсредоточете върху перинеума.
Направете три серии по 10 повторения.