Стегнете гърдите с 5 лесни упражнения

Всички дами мечтаем да имаме перфектното деколте, което е лесно постижимо не само с намесата на пластичния хирург, но и с тренировка.

Само пет упражнения, които са лесно изпълними в домашни условия, ви делят от изваяния за завиждане бюст. Ако ги практикувате редовно, съвсем скоро ще видите разликата. Ето ги и тях:

Лицеви опори

Заздравят пекторалните мускули(под гърдите) и ги тонизират. Също така ще поддържат кожата на гърдите стегната. Може да ги правите с колене на пода за по-голяма опора. Направете три сета по 15 повторения.

Свободни тежести

Вземете гирички от по 1,5 кг. Застанете прави с крака на широчината на раменете. Повдигнете ръце настрани от тялото с гирички надолу към пода. Бавно отпуснете рамене. Направете три сета по 15 повторения. Това ще тонизира и раменете.

Йога

Bhujangasana е йога асана, която ще подобри стойката ви и ще тонизира гръдните мускули. Легнете на пода по корем с длани на пода отстрани на тялото. Бавно повдигнете горната част на тялото си и погледнете нагоре. Повторете 10-12 пъти.

Лицеви опори на стена

Застанете на около половин метър от стената с лице към нея. Поставете длани на стената на нивото на гърдите. Преместете торса към стената, като краката ви останат неподвижни. Окажете натиск с длани. Направете сет по 15 повторения.

Bench Press

Легнете по гръб с крака на пода. Вземете тежестите и вдигнете ръцете, така че тежестите да са над лицето. След това бавно отпуснете ръцете встрани от тялото. Вдигнете ги обратно в изходна позиция. Направете три сета по 15 повторения.