Съветите на фитнес инструктора за плосък корем

Казват, че тайната на добрата форма се дължи 80% на храненето и 20% на спорта. Ето защо, когато решим да се заемем със задачата да постигнем мечтаното тяло, трябва да се доверим на специалистите.

Ричард Величков е най-старши инструктор във веригата Pulse, от 5 години се занимава персонално с трениращи и е сертифициран треньор по Tapout, Spinning и Body Pump. Решихме да го поканим да сподели с нас как най-лесно и бързо една жена може да се сдобие с перфектно оформен корем. Той подготви за читателките на Miss Bloom хранителен режим с няколко варианта за закуска, обяд и вечеря, с който гарантирано няма да останат гладни, но и ще отслабват. Освен това ни разкри и най-добрите упражнения, с които да стопим няколко сантиметра в талията.

Хранителен режим

Закуска:
1. Белтъците на 4 яйца, плочка сирене и фреш от гейпрфрут
2. 50 г овесени ядки с вода (или малко кисело мляко), чиа и лъжица мед

Междинно хранене:
Плод по избор

Обяд:
1. Пилешка/пуешка пържола с дългозърнест ориз (50г)
2. Риба със салата по избор
3. Омлет + зеленчуци по избор
4. Свинско бон филе със 100 г печени картофи

Междинно хранене:
50 г сурови ядки

Вечеря:
1. Телешко с аспержи
2. Сьомга със зелена салата
3. Пиле с домати и краставици

Дори да не спазвате определен режим е важно да спазвате следните 3 основни правила:

1. Без сладко (всякакъв тип захари)
2. Без тестено (хляб, пици, пасти)
3. Без пържено (всичко се прави на пара, на скара или се вари)

За напитките:
Без безалкохолни и всякакви сокове, които не са прясно изцедени.

Тренировка

За мен това е най-добрата комбинация от упражнения със собствено тегло. Следните три упражнения направете 30 пъти без никаква почивка. След като приключите първата серия, без да спирате, правите по 20 повторения и накрая завършвате с 10 повторения (30-20-10).

Начинаещите дами могат да направят само една серия от упражненията, а напредналите до 5 кръга на ден. Това е моят съвет, ако искате да се сдобиете с плочки за 30 дни.

Упражнение #1.

Първото упражнение се изпълнява като легнете на пода и сложите ръце на гърдите си и вдигате до 10 см напред, без да се изправяте. През цялото време гледате напред към коленете си. То действа върху горната част на корема.

Упражнение #2.

Седнете на пода, с изпънати крака напред и поставете ръце широко зад вас. Сгънете краката към вас, докато с коляно докоснете гърдите. Важното тук е да не движите глезена нито надолу, нито нагоре, той се движи успоредно с коляното – само напред и назад. Това упражнение действа върху всички мускули на корема.

Упражнение #3.

Легнете на пода и поставете ръце под таза, като кръстът трябва да опира пода. С изпънати крака напред, повдигнете нагоре и ги спуснете в изходна позиция, като ги държите на разстояние малко над земята. Това упражнение действа страхотно на долната част на корема.