Променете тялото си за 28 минути на ден

Кайла Итсинес за кратко време се превръща в знаменитост, тъй като нейната тренировъчна програма се превръща в нещото, което помага на хиляди момичета да променят телата и начина си на живот.

Тя има над 7 милиона последователки, които безусловно следват нейните съвети в мечтата си да се сдобият с така мечтаната форма. Специално за тях, Кайла създава своя наръчник “Bikini Body Guides“, чрез който дамите ще успеят по забележителен начин да променят своите форми в рамките само на 12 седмици. За целта те трябва не само да спазват хранителен режим, но и да тренират по 28 минути на ден.

Създадох тази лесна тренировка, подходяща за всички начинаещи. Тя се състои от два кръга с по две серии, всяка от които е с продължителност от седем минути. Започнете, като зададете на хронометъра да отброява седем минути и се стремете да направите колкото се може повече повторения от Кръг 1, докато таймера не изключи. Починете си за 30 секунди. Отново нагласете теймера за 7 минути и направете упражненията от Кръг 2. След това повторете всичко отново за една пълна 28-минутна тренировка. Не се стремете да правите всичко колкото е възможно най-бързо. Не забравяйте, че най-важното е да изпълнявате упражненията правилно”, казва Кайла.

Кръг 1 (горна част на тялото)

Започнете, като поставите лактите си на пода и се облягате на пръстите на краката си. След това вдигнете се на лявата си ръка, след това и на дясната. Впоследствие сгънете дясната ръка в лакътя и после лявата. Направете 24 повторения (по 12 с всяка страна).

 

Легнете по корем на пода с изпънати напред ръце и подпирате краката на пръстите си. Сгънете ръцете в лакътя в в посока към тялото и се повдигнете в позиция на лицева опора. Уверете се, че поддържате гърба си изправен и коремните ви мускули са стегнати. Върнете бавно в изходна позиция. Изпълнете упражнението 15 пъти.

 

Легнете на пода с изпънати крака и ръце, опрени към главата. Вдигнете се нагоре докато сте в седнала позиция. Изпънете дясната си ръка плътно в лято, встрани от бедрото. След това върнете в изходна позиция. Повторете с другата ръка. Продължете упражнението, докато не извършите 24 повторения (по 12 на всяка страна).

Започнете, като поставите лактите си на земята и сключете ръце, като преплетете пръстите. Повдигнете бедрата и тялото от земята, така че гръбнакът ви да е в права линия. Стегнете корема си и внимавайте тялото ви да остане в една права линия в рамките на 1 минута.

Кръг 2 (долната част на тялото)

От изправена позиция, разтворете краката на ширината на раменете. Внимателно направете една голяма крачка назад с десния си крак. Сгънете в коленете до образуването на ъгъл от 90 градуса. Прехвърлете теглото върху левия си крак и се изправете, повдигайки десния си крак и изтеглите коляното към гърдите си. върнете в първоначална позиция и изпълнете упражнението и с другия крак. Направете по 12 повторения с всеки крак.

 

От изправен стоеж и крака, разтворени на ширината на раменете, заемете позиция за клек, като бедрата са успоредни на пода. Уверете се, че гърбът ви образува ъгъл между 45 и 90 градуса. Подскочете и направете напад. Отново подскочете и заемете позиция за клек. Повторете с другия крак. Направете общо 24 повторения (по 12 с всеки крак).

 

От изправен стоеж, приклекнете и сложете длани пред краката. Отскочете назад, като внимавате гърбът ви да е в една права линия. Върнете в изходна позиция и подскочете нагоре, като изпънете ръцете си към тавана. Изпълнете отново упражнението 10 пъти. Това кардио е много добро за стягане на цялото тяло и за изгаряне на мазнините.

 

От изправен стоеж, с крака един до друг, скочете встрани като разтворите крака и приклекнете колкото е възможно по-надолу. Ако имате платформа за степ, още по-добре. Но не е проблем и да изпълнявате упражнението на пода. С отскок върнете тялото в изходна позиция. Изпълнете упражнението поне 10-15 пъти.