Правилната комбинация: Тренировка + СПА процедуа

Нищо странно няма, че в модерните фитнес салони са удобна симбиоза между тренировъчни зали и спа-центрове с бани, сауни и апаратни процедури.

Обяснението е не само с икономичната изгода за собствениците, но и с практичната полза за посетителите. Процедурите в тези центрове творят с тялото и с кожата ви чудеса, но само ако знаете как да ги комбинирате със спорт.

Ръчният масаж е универсален след всякаква физическа натовареност – мускулите се възстановяват след напрежението. Масажът като цяло активизира кръвообращението и укрепва резултата след тренировка. Но има и други процедури, които ефективно допълват любимите ви спортни занятия.

Силови тренировки (мускули на ръцете, краката и гърба)

Процедура: магнитна терапия

Устройство с вакуумен ролков масажор, допълнен с магнитен ефект. След тежки натоварвания, дори часове по-късно може да се прояви спазъм или болка. С тази процедура мускулите ще се възстановят по-бързо, тъй като тя има и противовъзпалителен ефект.

Тренировки във вода: плуване, аква-аеробика (мускулите на краката, ръцете и гърба)

Процедура: обтриване

Натоварването във водата ангажира мускулите изключително, поради което е възможно да ги почувствате като сковани. Освен това водата изсушава кожата. И двата проблема могат да бъдат разрешени чрез обтриване. Известно време след тренировка активната микроциркулация в тялото се запазва, а това помага на абсорбирането на козметичните вещества по-ефективно. Това е моментът, в който може да се подложите и на различни видове процедури като обтриване с водорасли (които съдържат много магнезий) за отпускане на мускулите.

Йога (мускули на ръцете на краката и всички стабилизиращи мускули)

Процедура: комплексна грижа (масаж + хидратация и подхранване)

Въпреки че много видое йога не предполагат динамика и висока активност, в процеса на изпълнението й мускулите са подложени на високо натоварване и лесно могат да бъдат травмирани. Масажът е добро решение на проблема, но ефектът му може да се увеличи от комбинацията му с пилинг или допълнителна консистенция като мед, шоколад или билково масло.

Тренировките на звездите за перфектно тяло

Стречинг (комплексно натоварване на мускулната система)

Процедура: терапия с ендосфера

С този апарат може да усилите ефекта от разтягането на мускулите – мокровибрациите връщат усещането за комфорт на тялото. С ендосферата получавате и бонус – микропилинг, който омекотява кожата и я прави кадифено гладка.

Навиците, които прецакват метаболизма 

Танци и групови тренировки (мускулите на краката)

Процедура: детоксикация

Много от груповите тренировки са създадени по начин, който освен сърдечно-съдовата система, натоварва и мускулите на цялото тяло. Високата интензивност извежда мазнините и токсините в тялото, но напрежението в мускулите води до отделянето на млечна киселина. Детокс процедурата след края на тренировката, комбинирана с хидратиращ лосион, изчиства кожата след интензивното изпотяване, облекчава тялото от нежеланите симптоми на натоварване и помага за отпускането на мускулните спазми.