Плосък корем и стегнато дупе само с две упражнения

Топ треньорът Алвин Косгроув се кълне в две упражнения, с които да изваете желаното тяло. Ето защо и неговата програма се състои само в упражнения с пудовка и бърпи.

Но каква е тайната?
Ефективността на тренировката се крие в повторенията – правите 15 повторения с пудовка (може да използвате и дъмбели), последвани веднага от 15 повторения бърпита. След това без почивка правите нови 14 повторения пудовка и 14 бърпита. Продължавате по този начин схемата на намаляване на броя повторения, докато достигнете до само едно.

Най-ефективните кардио упражнения за отслабване

Ако сега пресметнете колко от тези две упражнения сте направили, ще се изненадате – изпълнена докрай тренировката включва по 120 повторения от всяко упражнение – 240 повторения. Другият важен момент е бързото темпо на изпълнение. Би трябвало да ви отнема само по 3 секунди на повторение, което означава, че ще изпълните цялата тренировка за 12 минути. А това определено ще предизвика цялото ви тяло, запалвайки мускулите.

Как да се справим със застоя при отслабването?

Тази тренировка кара повече мускули да работят, отколкото по време на джогинг, например, и ускорява метаболизма за часове напред. Ето как правилно да изпълнявате упражненията:

Суинг с пудовка

Бърпи