Отслабнете и след това стягайте!

Когато решим да отслабнем, очакваме бързо да трансформираме мазнините в мускули. Фитнес експертите обаче са на едно мнение – първо трябва да намалим теглото и едва тогава да започнем да стягаме тялото.

Ето какви са причините:

#1: Добрите мазнини изграждат мускулите

Натрупването на мускулна маса без да набавите мазнини, е много трудна задача, дори ако броите всяка калория, която поемате. За да натрупат мускули, телата ни трябва да бъдат в анаболно състояние, което се получава, когато набавяте на организма достатъчно количество протеини, въглехидрати и калории. Разбира се, няма как да минем и без наличието на малко мазнини. Въпросът е да набавите количеството, необхиодимо за вас и да залагате на полезните такива, които идват от зехтина, ядките, месото, мазните риби. В никакъв случай не гладувайте, тъй като в такива моменти тялото започва да използва мускулната тъкан за храна, за да оцелее.

Експресно влизане във форма за плажа

#2: Тлъстинките прикриват мускулите

Ако докато отслабвате, градите мускули с усилени тренировки, вие много трудно ще виждате резултати и съответно лесно ще се обезверите. Това е така, защото ако не сте изчистили мазнините от тялото си, те ще продължават да скриват мускулите, които постепенно изграждате. Така че се опитайте да правите кардио, за да смъкнете излишните килограми и едва тогава започнете с оформянето на тялото, за което мечтаете. Дотогава се опитайте да нямате особени очаквания спрямо това дали ще направите плочки на корема, стегнати мускули на краката и дупето. Това ще го постигнете, едва след като вече веднъж сте отслабнали.

Трикът, който ви гарантира по-стегнато дупе

#3: С мускулите ще качите тегло

Трябва да сте наясно, че мускулите тежат много повече от мазнината и когато започнете да оформяте тялото си, ще качите тегло. Това ще се отрази съществено и на размерите ви в сантиметри. Дупето ви ще стане по-оформено и повдигнато, коремчето ви ще стане плоско, ръцете ви ще станат стегнати и силни. Едва ли ще се оплачете от тези форми, нали?