Оформете тялото, докато сте на дивана

Цялата зима прекарахме на масата или пред телевизора. А това няма как да не се отрази на фигурата ни.

И кога, ако не в първите дни на пролетта да се сетим, че е време да се “вземем в ръце” и да направим нещо за своята визия. За дните, в които не ни е до спорт и тренировки, може да пак да се погрижим за фигурата си докато… гледаме телевизия.

Подскачайте по време на рекламите
“Стартирайте от изправена позиция, със събрани крака и ръце. Започнете да скачате, като подскочите встрани и връщайки се кръстосате крака пред тялото. Редувайте лява ръка-десен крак и дясна ръка-ляв крак. Повторете по 25 пъти и с двете страни”, обяснява фитнес гуруто Брук Марон.

Скулптурирайте краката
“Докато лежите на една страна, изпънете единия крак в шпиц напред, докато поставяте другия пред бедрото в 45-градусов ъгъл. Повдигнете долния бавно докато бедрото ви почти се отлепи от леглото. Стремете се да направите по 100 повторения с всяка страна”, обяснява Марон.

Тонизирайте цялото тяло
“Започнете в изправена стойка, със събрани крака. Вдишайте и вдигнете ръцете си нагоре, докато те станат перпендикулярни на пода. Издишайте, след това заемете седнала поза с бедрата назад, като се опитате да сте успоредни с пода. Наведете торса си леко напред, повдигнете се, като цялата ви тежест е на пръстите и поемете дълбоко дъх, глътвайки корема към гръбнака. Задръжте така и направете между 8 и 10 вдишвания”, обяснява Демпси Маркс, фитнес треньор и инструктор по йога.

Подобрете стойката
“Седнете на дивана с изправен гръб, глътнете корема, а краката ви да са стъпили на пода. Доближете плешките си. След това вземете лявата китка с дясната си ръка. Опитайте да доближите още повече плешките и дръпнете лявата си китка надясно, докато се почувствате опъване. Останете така в продължение на 30 секунди”, допълва Орсони.

Укрепете костите на ръцете и краката
“Започнете с вдигнати ръце пред раменете и с разтворени на ширината на раменете крака. Повдигнете се на пръсти, като стегнете бедрата. Уверете се, че не вдигате раменете нагоре, не отпускайте бедрата. Дишайте, задръжте така в продължение на пет секунди и се отпуснете за кратка почивка. Повторете шест пъти”, съветва Брук Марон.