Нина Агдал не пропуска ден без 45 минути спорт

Нина Агдал е едва на 24 години, но вече има доста успехи не само на модния подиум, но и в личния живот.

Само ще споменем, че блондинката е дефилирала за Victoria`s Secret, снимала се е за Sports Illustrated, а на перфектните й мерки от няколко месеца насам се наслаждава не друг, а Леонардо Ди Каприо, известен с афинитета към моделите.

Но на какво се дължи перфектната форма на Нина Агдал?
Тя е категорична, че още от малка е била много активна, благодарение на родителите ѝ, които я карали ежедневно да опитва различни спортове и тренировки. Танци, баскетбол и тенис – с това било запълнено ежедневнието на Нина. След като започнала да се занимава сериозно с мода обаче, тя трябвало да се раздели с груповите тренировки заради натоварения си график.

Как тренира Нина?
Агдал не залага само на един вид тренировка, защото според нея едно и също натоварване не дава нужните резултати. Тя ходи на йога, на бокс и залага на високоинтензивни тренировки. Единственото нещо, което моделът мрази, е бягането. “Иска ми се да обичах джогинга, защото мога да тичам в Сентрал парк или на брега на морето по време на ваканция, но го мразя. Едва издържам и пет минути”, казва Нина пред сп. Health. Тя обаче е категорична, че тренировката, която най-много е оформила нейното тяло, е йогата.

А когато е на път?
Моделите непрекъснато са на път. Ето защо Нина има собствена програма с упражнения, която й е изготвена от личния й треньор. Понякога ги разнообразява с транировка по своя преценка. “Използвам таймера на телефона и правя 20 секунди скачащи клекове с 10 секунди почивка и 20 секунди нормални клекове с тежест. Просто избирам три или четири упражнения и правя три кръга”, издава Нина. “Когато сте на път трябва да останете активни и да стоите настрана от въглехидратите. Движете се по половин час или 45 минути, независимо дали ще се разхождате или ще отидете на фитнес”.

Как обаче моделът успява да е стриктна спрямо тренировките си?
“Винаги си казвам, че има толкова много неща, за които съжалявам (които правя или ям), но никога не съжалявам след тренировка. Винаги се чувствам по-добре след тренировка. Имам повече енергия, а и психически се чувствам по-спокойна”. Тя обаче е категорична, че не трябва да прекаляваме с тренировките. “Трябва да оставите време на мускулите ви да се отпуснат, за да могат отново да реагират на движенията”.

Какъв е режима й на хранене?
Разбира се, моделът се придържа към балансирана диета, но си позволява и някои изкушения. “Един мой нормален ден започва с кисело мляко с мед за закуска, и черно кафе без захар и мляко. Всъщност се опитвам да не ям плодове сутрин, защото имат много захар. Реално, аз не ям твърде много плодове. За обяд хапвам салата, а вечер – суши’.