Най-подходящите упражнения според фигурата

Как да тренирате най-ефективно, за да видите впечатляващи резултати? Изберете упражнения в зависимост от фигурата си.

 

Ако имате фигура тип “Ябълка”, то вие трупате излишни мазнини в областта на корема. Затова най-подходящите упражнения за вашата фигура са такива с висока интензивност. Хубаво е да наблягате на упражнения за корема и гръбначния стълб. Също така комбинирайте с упражнения за долната част на тялото като клекове, напади и мъртва тяга. Те ще изваят тялото ви.



Дамите с фигура тип “Круша” трупат излишни мазнини в долната част на тялото. Подходящи упражнения за този вид фигура са тези с тежести. Например клекове с гири, напади с тежести, стъпки в страни. По този начин ще активирате повече мускулни групи и ще изгорите излишните килограми. За да подобрите метаболизма си, може да заложите и на интервални кардио тренировки- като бягане на пътеката или в парка. 


“Банан” се определя като момчешки тип. Подходящите упражнения са комбинацията от такива за долна и горна част на тялото, като включвате и тежести. Така ще подобрите физическата си сила. За да добиете по-релефна форма, може да увеличите постепенно теглото на тежестите си.

Ако сте с фигура тип “Пясъчен часовник”, то вие имате пропорционално еднакви мерки на ханша и гръдната обиколка, а талията ви е значително по-малка. Излишните мазнини се натрупва в областта на ханша и бедрата. За да има нужния баланс, е хубаво да се правят кардио тренировки, като се редуват различни мускулни групи. По желание може да включите и тежести или леки кросчета на открито. А за стимул за трениране няма да пропуснем да ви кажем, че този тип фигура е обявена за “идеалната”.

 


Текст: Диляна Табакова
Снимки: Profimedia