Мързеливи упражнения за оформяне на дупето

Вярвате или не, но перфектното дупе може да се постигне без дори да мърдате от дивана.

Необходимо е да правите ежедневно само четири упражнения, които ще тонизират мускулите на задните ви части и ще ги стегнат. Изпълнявайте по 12 повторения всеки път, в който се усетите, че се заседявате повече, отколкото е необходимо. Единственото, от което се нуждаете за тяхното изпълнение, е възглавничката на дивана.

Ето ги и упражненията:

Седнете на пода със свити в коленете крака и ги разтворете на ширината на раменете. Опрете гърба и двете ръце на дивана. Повдигнете бедрата и дупето нагоре, докато гърба ви не стане успореден с пода. Стегнете дупето и задръжте така няколко секунди. Бавно се върнете в изходна позиция. Направете 12 повторения.

Легнете на пода със сгънати колене и поставете единия си крак на върха на дивана, докато другия едва докосва пода. Сложете ръцете си от двете ви страни с дланите надолу. Докато опирате крака си на дивана, вдигнете бедрата и другия крак във въздуха. Стегнете дупето, задръжте за три секунди и върнете в началнаа позиция. Направете 12 повторения. След това направете същото и с другия крак.

Докато сте се излегнали на дивана на едната си страна и удобно сте положили ръката си на облегалката, свийте краката в коленете. Както са подпрени един върху друг, започнете да вдигате горния. Задръжте за няколко секунди и бавно спуснете в изходна позиция. Направете 12 повторения и след това изпълнете същото упражнение и с другия крак.

Облегнете се с лактите на страничните облегалки и свийте краката в коленете. Вземете една възглавничка и я поставете между прасеца и петата на единия крак. Започнете да подвигате крака назад, докато придържате възглавничката. Задръжте за няколко секунди, след което бавно спуснете коляното в изходна позиция. Изпълнете 12 повторения и след това направете същото и с другия крак.