Кога е най-доброто време от деня за тренировка

Някой ще каже – какво значение има кога тренираме, ако все пак го правим? Всъщност времето, в което избираме да сме активни, има неподозирано влияние върху резултата, който получаваме.

Според много изследвания да тренираме сутрин е по-добрата идея, защото така оставяме на тялото ни възможност да изгаря калории през целия ден. Доказан факт е, че не отслабваме само по време на тренировката, ами и след нея, стига да не прекаляваме с въглехидратите.

Как вредим на кожата си, когато тренираме?

Това също така се отразява и на качеството на съня ни. Но едновременно с това сваля и кръвното налягане. Понякога този страничен ефект може да доведе до умора през останалата част на деня, както и по време на тренировката. Така изгаряме много по-малко калории, защото не се чувстваме добре, и следователно поставяме здравето си на риск, а в замяна изхабяваме твърде малко калории.

От друга страна пък в ранната част на следобеда, тялото ни се е заредило с достатъчно енергия от храненията през деня до този момент и температурата ни се е повишила. Затова тренирането през периода от 14 до 18 часа се оказва най-полезно за нас.

Какво да правим, когато диетите спрат да действат?

През това време най-бързо забързваме ритъма на сърцето си, изгарянето на калориите започва по-лесно и по-скоро по време на тренировката. Това е заради подобрената работа на мускулите и активността на ензимите през тази част на деня.

Допълнителен плюс е, че повечето хора работят от сутринта и ставането рано за тренировка понякога може да бъде обезкуражаващо. А добрата мотивация е също толкова важна част от процеса.

Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант