Как точно спортът преобразява тялото ни

Трудно е да победите мързела си!

Още повече , че промените в тялото след спортуване не идват веднага. Но в момента, в който усетите, че са настъпили, мотивацията ви скача до небето.

Всичко се променя, когато реално усетите тези 7 промени в тялото си, дължащи се на дисциплинирано спортуване.

Нормален метаболизъм

Изчакайте 25 минути след началото на тренировката – тогава сърцето започва да работи на интензивен режим. Кръвта тръгва по всички съдове на организма и го насища изцяло с кислород. Кислородът ускорява процесите в организма. Нормалният обмен – именно той осигурява енергията и желанието ви за активен живот.

Леки крайници

Кръвта циркулира нормално и не се застоява във вените. Заседналият начин на живот води до сгъстяването на кръвта. Това причинява умора и тежест на краката, задържане на течности, варикоза, разширени вени. Това са сериозни проблеми, а допускането им е глупаво. Движението ще ви спаси от тези проблеми. Това е второто изменение на организма – лекота в крайниците. Ще промените походката си дори.

Анджела Басетна 60 с тяло като на 20-годишна 

Идеално тегло

След всяка 25-минутна тренировка протеините и въглехидратите се абсорбират от организма 3 пъти по-бързо. Ако следвате и правилната диета, ще балансирате теглото си по перфектен начин.

Хормонален баланс

След 4-5 тренировки организмът започва да отделя хормона на щастието – ендорфин, но не само това. По време на редовни тренировки (3-5 пъти седмично) организмът произвежда 3 различни хормона – именно те осигуряват радостта ви всеки ден.

Добър сън

Ако сте физически уморен, сънят ви ще е отличен и ще останете неуязвими за депресията и безсънието.

Прекрасно настроение

След няколкоседмични тренировки организмът ви ще разпознае сигнала, който му подавате – вие сте силни, вие сте издръжливи, с лекота се справят е с проблемите и задачите си.

Твърде дългите тренировки влияят зле на психиката

Отлична работа на мозъка

След няколко месеца спортуване кръвообращението ви ще се възстанови напълно и ще подпомага работата на главния мозък. В резултат на това ще се подобри паметта ви, а решенията, които взимате, ще бъдат бързи и правилни.