Как да се преборите с последните килограми

Знаем, че най-трудни и упорити са именно онези последни няколко килограма, които ни остават към края на диетата ни. Как да отслабнем още и да постигнем мечтания силует?

Даваме ви няколко идеи за справяне с най-упоритите 2-3 килограма.

Кикбокс

Ако искате да изгорите калории бързо, трябва да увеличите интензивността. Оставете джогинга и вместо него се занимавайте с кикбокс. Само за час може да изгорите 500 и повече калории. Допълнителният бонус е, че кикбоксът работи за цялото тяло.

3-дневно пречистване

Не ви караме да се отдавате на драстичен детокс, това ще забави метаболизма ви. Ако обаче спрете да приемате обработени храни, ще пречистите организма си и ще “ритнете” метаболизма. Изберете да похапвате зелени протеини и плодове с малко фруктоза, като горските плодове например.

Намалете солта

Това ще премахне излишните количество вода в организма. Четете съдържанието на опаковките, за да не консумирате повече от 500 мг дневно.

Тренирайте сутрин

Лесен начин да засилите метаболизма си е да тренирате сутрин. Дори да нямате време да посещавате фитнеса, 15-минутна тренировка ще ви свърши работа.

Без висококалорични напитки

Може да си спестите толкова много калории, ако просто се откажете от сокчета и нектарчета. Въпреки че ни се струват леки, всъщност с тях приемаме сериозно количество калории. Соковете съдържат и захар, която забавя метаболизма. Резенчета лимон(или дори портокал и мандарина), потопени в минералната вода, ще ѝ придадат аромат, което е чудесен заместител на соковете.

Искате красиви крака? Тогава спрете да правите тези пет неща