Как да се движим повече в ежедневието

Заети сте и нямате време за спорт? Е, можем да кажем, че в днешни дни почти всеки намира извинения, за да избегне фитнес залата.

Ежедневието ни постоянно става все по-натоварено и наистина трудно намираме време за редовни упражнения. Но не се отчайвайте, защото има начин да изгорите значително количество калории дори докато вършите дневните си задачи и да влезете във форма, без дори да разберете как. Трябва ви съвсем малко време, защото все пак всички знаем, че дори малкото спорт е по-полезен от тоталната липса на такъв.

Превърнете срещите във възможност за физическа активност. Вместо да се срещате с приятелка за обяд или кафе, защо не си направите уговорка за разходка? Така горенето на калории ще бъде доста по-забавно и приятно. Създайте си навик за такива разходки и така ще помогнете и на приятелката си да влезе във форма. А след това може да се възнаградите с по едно капучино, което ще ви вдъхне допълнителна мотивация.

Ходете повече. Разхождайте се по време на обедната почивка и се движете повече през уикенда. Това е страхотен начин да се отървете от стреса, да прочистите ума си от натоварващите мисли и да избягате за малко от вкъщи или офиса. Друга добра идея е сутрин да ходите пеша до работа, или поне част от маршрута.

Правете две неща едновременно. Научете се да гледате на всяко задължение като възможност за повече движение. Например – пуснете си музика и танцувайте, докато обирате прах и чистите с прахосмукачка вкъщи. Правете разтягания, докато говорите по телефона, или се разхождайте из стаите. Докато гледате любимия си сериал се отдайте на велоергометъра.

Превърнете шопинга в кардио. Можем да кажем, че понякога пазаруването ни действа като час във фитнеса, толкова е изтощително. Но това може да се превърне в постоянно здравословно упражнение. Паркирайте по-далеч от входа на мола, използвайте стълбите, вместо ескалаторите. Устоявайте на изкушението да сложите всички продукти в количка, носете сами чантите си до колата. Действат точно като гирички.