Как да направите тренировките по-лесни?

Всички знаем колко е трудно да влезем във фитнес залата и да превърнем тренировките в ежедневие. Има няколко трика, които ще улеснят този процес.

Ходете с приятелка
Какъв по-добър съвет от това да тренирате в подходяща компания. А някоя от приятелките ви не само ще ви нахъсва да не спирате да тренирате, но и по-лесно ще минава времето. Но избирайте приятелката си мъдро, защото, ако и двете не сте особено мотивирани, накрая може нищо да не свършите.

Слушайте мотивираща музика
В случай, че тренирате сами, то е задължително да го правите на подходяща музика. Според проучванията бързата музика може да направи тренировките по-лесни и забавни, защото разсейва от негативните мисли и подобрява настроението. Ето защо е наложително да си направите плейлист с най-любимите и надъхващи парчета, които ще ви заредят с положителна енергия.

Интервални тренировки
Количеството кислород, което тялото използва по време на физическа активност, е това, което ни прави здрави и във форма. Колкото по-високо е то, толкова по-добре ще се справяте с тренировките – което означава, че ще ви се струват и доста по-лесни. Интензивните тренировки “учат” тялото да използва кислорода по-ефикасно. Поне веднъж седмично заложете на интервално кардио. Може да бъде спринт или каране на колело. След загряване, тренирайте възможно най-бързо за 60 секунди, след това възстановете силите си с бавно темпо отново за 60 секунди и така редувайте бавно с много бързо за 20 минути.

Йога
За да подпомогнете цялостния ефект и да приучите тялото си да диша правилно обаче, практикувайте йога шест пъти в седмицата. Изследваният показват, че само за три месеца йога шест пъти седмично значително подобрява резултатите на трениращите.

Добавки

Един от ефикасните начини е да приемате добавки. Човешкият хормон на растежа, например, е с доказан ефект на подобрение на всичко – от кожата до метаболизма. Скорошни проучвания показват, че приеман като добавка помага и за увеличаване на използвания кислород по време на тренировка.