Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Колкото и да се стараем да оформим ханша с всевъзможни упражнения, често слабото място се оказват бедрата.

Има много жени, които са предразположени да натрупват мазнини именно в тази зона на тялото и им е много трудно да ги редуцират. Разбира се, най-важното нещо е да заложите на подходящ за вашето тяло хранителен режим и редовно да изпълнявате най-добрите за тази зона упражнения.

Ние се допитахме до експертите, които се кълнат в 6 упражнения, които ако изпълняваме редовно, съвсем скоро ще видим мечтания резултат. За целта ще трябва да правим по 15-18 повторения, като между всяко упражнение почивката да е не повече от 10 секунди. Направете по 3 сета от следните движения:

Клекове с тежест

Вземете по една 5-килограмова гиричка във всяка ръка и ги сложете на нивото на раменете. Започнете да правите кляканията, като внимавате колената ви да не отиват много напред.

Румънска тяга на един крак

Вземете гиричка в ръка и я придържайте пред тялото. Сложете основния крак с около 5 градуса навън от линията, в която гледате и започнете да избутвате назад, докато торсът се навежда.

Глутеус мост с тежест

Легнете по гръб, сгънете краката в коленете и отпуснете ръцете на пода. Стъпалата са на ширината на раменете. Сложете една гиричка върху торса и започнете да изнасяте таза колкото се може по-нагоре. Задържате за секунда в това положение, след което плавно връщате в изходна точка.

Странични клекове

Изправете се и застанете с достатъчно разстояние между краката ви, като е необходимо стъпалата на водещия крак да бъдат под ъгъл отстрани. Спуснете тялото встрани към водещия крак, като сгънете коляното и бедрoто му, а другия крак е просто леко свит. След нужния брой повторения с този крак, повторете движението с другия.

Седеж на стена

Изправете се с гръб към стената, стъпалата са на ширината на раменете. След това клекнете, като коленете не трябва да преминават пръстите на краката. Сложете медицинска топка между бедрата. Стойте така между 45-60 секунди. Всеки ден се увеличава времето, в което трябва да държите в това положение.

Клек с подскок

Разположете крака на ширината на раменете, приклекнете и леко наклонете тяло напред. Изправете се с възможно най-голяма скорост, като се стремете да вложите максимални усилия в скока. Докато се изправяте вдигнете и опънете ръце нагоре. Приземете се на пръсти, за да натоварите прасците си, без да долепяте пети до пода.