Фитнес тенденциите през 2020

“Висенето” ще бъде най-често срещаната тренировка тази година.

Миналата година най-известната диета беше кето режимът, а най-често избирахме да правим кратки интензивни тренировки, тип Табата. Сега обаче фитнес тенденциите повеляват да отделяме повече време на тренировките си и да ги използваме като терапия.

Затова и новата най-често практикуваната тренировка ще е т.нар. “висене” или просто “движение”. При нея използваме единствено тежестта на собственото си тяло и правим средно интензивни упражнения.

Целта е през цялото време да бъдем фокусирани и спокойни, въпреки че пулсът ни препуска. Резултатът е нещо като активна медитация, която успокоява тялото и душата ни, докато междувременно тренираме усилено.

Друг тренд, който ще срещаме по-често, е спортният мултитаскинг. Да, все още ще е актуално да тренираме по няколко мускулни групи едновременно, но и все повече хора ще се опитват да съчетават тренировките с дневните си задачи.

Ще си взимаме 5-минутна почивка от работата, за да правим напади на стълбите в офиса, ще тренираме, докато слушаме аудио книги и ще правим кратка стречинг сесия, докато чакаме пълнозърнестите ни филийки за закуска да се изпекат.

Сред диетите обичайните заподозрени като средиземноморската, както и кето и палео режимите ще продължат да бъдат често срещани, но заедно с тях интуитивното хранене и веганството ще станат още по-популярни.

Средиземноморската диета, която експертите препоръчват