Двойките, които тренират заедно, са по-щастливи и правят по-добър секс?

Доказваме защо често срещаният израз “двойките, които тренират заедно, остават заедно” е напълно достоверен.

Зад онези снимки в Instagram на щастливи двойки във фитнеса, няма да намерите и една фалшива усмивка. Според всички проучвания точно тези връзки често се оказват по-стабилни от останалите и и си има причина защо.

Данни, докладвани от сайта Psychology Today, показват, че тренировките с половинката позволяват да се повиши емоционалната връзка между партньорите, защото тогава се отделят хормоните на щастието в двойно по-голямо количество.

И не само – изследвания, които проучват въпроса още от 70-те години насам, доказват, че когато двойките споделят общи цели (както във фитнеса, така и извън него) и инвестират заедно времето си, за да ги постигнат, двамата са по-привлечени един към друг, а с това сексът става по-добър.

А докато отношенията ви стават все по-стабилни, междувременно и двамата се мотивирате един друг да давате повече от себе си и да изглеждате възможно най-привлекателно един за друг.

Като добавим и допълнителното прекарано време заедно и неоспоримия плюс, че винаги ще има кой да ви сваля и слага тежестите, наистина трудно ще намерим причина да не тренираме с половинката.

Вижте как го правят и любимите ни двойки в Холивуд: Двойки, които спортуват заедно

Понеже експертите в Pulse Fitness&Spa силно вярват, че най-добрият начин да отпразнуваме любовта си е да се погрижим за връзката си и здравето си, те ни предизвикват да посрещнем Свети Валентин не в някой скъп ресторант, а във фитнеса.

Теа Минкова: Тялото е благодарно за труда, който съм положила

В техните салони дори имате възможността след тренировка да се поглезите на спа преживяване с половинката, за да е още по-приятен празникът. Накрая на специалния ден двамата ще се чувствате страхотно, ще сте елиминирали цялата лоша енергия и дори ще изглеждате по-добре.