Дивото зове: тренировка, вдъхновена от животните

Начинът, по който дивите животни се движат, може да вдъхнови и вашата фитнес програма.

Именно такава идея дават няколко фитнес експерти за една страхотна тренировка. Те са измислили три упражнения, които ще направят мускулите ви стегнати и видими. Животните вдъхновители са пантера, фламинго и горила.

Упражненията се извършват без помощта на гирички, а само с тежестта на тялото и по този начин изгаряте голям брой калории.

Ако изпълнявате тези упражнения по 3 серии от 10-15 повторения, три пъти седмично, много скоро ще се сдобиете с гъвкаво и силно тяло като на една дива пантера.

Фламинго

(крака, бедра и дупе)

В изправен стоеж сгънете коляното на десния крак. Наведете се напред и изпънете десния крак назад, до нивото на бедрото и наведете дясната ръка към пода. Върнете се в изправено положение. Повторете от самото начало. Изпълнете 15 повторения и да направете упражнението и с другия крак.

Пантера

(крака, рамене, гърди, трицепси и дупе)

Заемете позиция на четири крака. Вдигнете напред дясната ръка, а левия крак назад. Опитайте се да останете в тази позиция около 45-60 секунди. След това направете това упражнение и с противоположните ръка и крак. Направете 3 серии от по 10 повторения.

Горила

(крака, бедра и рамене)

Заемете изправен стоеж с разтворени крака на нивото на раменете. Наведете се напред и докоснете с дланите си пода пред вас. Повдигнете се ба пръсти и погледнете напред. Направете малък отскок напред, като приближите стъпалата до ръцете. Останете в тази позиция около 45-60 секунди. Направете три серии по 15 повторения.

Как да стегнете бързо цялото тяло
Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант
Силни и оформени ръце, рамене и гръб с йога