Да се преборим с пролетната умора с помощта на йогата

Преходният сезон може да ни помогне да отворим нова страница от живота си, но също така често идва и с много проблеми като сезонна депресия и умора. Ето как да се справим с помощта на йогата.

Според практиката от традиционна китайска медицина зимата е сезонът, който е най-силно зареден с Ин енергия, докато пролетта е под знака на Ян.

Месеците по време на преходния сезон винаги се смятат за момент за промяна и за възраждане, затова и древните философи от Китай са обръщали специално внимание на тази част от годината и енергия, която тя ни носи. Според практиката на Аюрведата нещата изглеждат по подобен начин – древната наука нарича ранната пролет време, което се асоциира с депресия и тъжни чувства (“капха”). Според практиците най-добрият начин да се справим с проблемите тогава е да пречистим тялото си – на физическо и на ментално ниво.

Всичко това прави и сегашният период толкова подходящ за презареждане с помощта на йогата.

За да се възползваме максимално от ползите й, събрахме три тренировки, които са специално разработени, за да се справят с най-често срещаните проблеми през този сезон – пролетната умора и депресия.