Nike+Run Club Sofia предизвика бегачите в световния ден на бързината

За всички, които обичат бързите скорости и не са професионални бегачи NIKE+ RUN CLUB SOFIA организира бягания на 100 м. в Световния ден на бързината – 29 август. 

Събитието се проведе на Националния стадион „Васил Левски”, а негов вдъхновител и ментор беше най-бързият българин – Денис Димитров – европейски вицешампион на 100 м. за младежи до 23 г. За да почерпят от опита му, на събитието дойдоха освен членове на NIKE + Run Club Sofia, и любители бегачи, които искаха да се състезават на 100 м.
Денис Димитров направи професионална разгрявка на участниците, даде стартовете, обяви и печелившите. Рефер на състезанията беше друга наша звезда в леката атлетика – Магдалена Христова – многократна републиканска шампионка, финалист от световни и европейски първенства в дисциплината скок на дължина и спринт на 60 м. Маги е водачка в Световната ранглиста, има много участия на Гран при състезания и е основател на клуба по лека атлетика „ Приорити спорт“. „Освен един от най-добрите спортисти на България тя е и човек с широка усмивка и сърце, и за нас беше истинска чест да бъде наш домакин и рефер.” – заявиха от Nike.

15-годишната Сара Хаджийска, която е състезателка по фехтовка, спечели не една, а две серии на 100 м. при жените с най-добро време от 14,57 сек., а след това пробяга и 5 км без особени усилия. „Участвам в доста подобни бягания, стигала съм до 10 км, но днес беше много топло и съм доволна и на 5-те, които извъртях”, сподели Сара, която допълни, че бягането й помага в подготовката за фехтовката. 

При мъжете най-бърз беше Бисер Дамяновски с време от 12,07 сек. за 100 м. 35-годишният инженер от две години и половина се занимава с бягане и е един от най-запалените членове на Nike+ Run Club Sofia. „Хубавото на Nike+ Run Club Sofia е, че се създава една приятелска общност, което дава допълнителен стимул на хората да обменят идеи и да спортуват заедно”, сподели Дамяновски. Той не пропуска участие всяка неделя в организираните бягания за членовете на клуба в Южния парк.

Заелите второ и трето място също получиха награди от Nike – специални блузи за бягане с дълъг ръкав и раници.

Събитието имаше за цел да представи на българските спортисти новите пет модела обувки за бягане от семейството на Nike Zoom Air, като акцентът беше върху Elite 8 в дамска и мъжка версия, който влезе в България на 21 август и с който се сдобиха победителите в спринта на 100 м. Elite 8 е свръх-бърза обувка, която предлага невероятна стабилност и омекотяване с иновационната система Nike Zoom Air. 

„Нашето събитие е част от мащабната световна организация на Nike по случай Световния ден на бързината, която съвпадна с края на Световното първенство по лека атлетика в Пекин – 30 август – обясни Веселина Мартинова, маркетинг мениджър на FF Group – България, официален дистрибутор на Nike за страната. – С нея Nike иска да предизвика всеки атлет – а ние смятаме, че всеки, който има тяло е атлет т.е. всички хора. Много сме щастливи и за нас е истинска чест, че Денис Димитров успя да участва в нашето събитие и да покаже някои тънкости от спринта на бегачите. При нас идват не професионални атлети, а хора, които искат да бягат за здраве, за форма и тонус. Идеята ни е всички да използват Nike + приложението за засичане на изминато разстояние, пулс, време. Чрез него можеш да предизвикваш и приятелите си да се състезавате. В самата апликация има и треньор, който дава ежедневни указания, съвети, насоки спрямо зададените индивидуални цели.
На днешното събитие раздадохме и наръчник, който е специално разработен от Nike за бягания на 10 км, тъй като подготвяме отбор от наши членове за Софийския маратон, макар и на най-кратката дистанция”, допълни още Мартинова.

NIKE+ RUN CLUB SOFIA ще продължи да предизвиква бегачите и в други събития, за които може да следите във facebook страницата NIKE+ RUN CLUB SOFIA. 

Ако и ти искащ да станеш част от глобалната мрежа на NIKE, може да изтеглиш новите мобилните приложения NIKE+ RUNNING APP и NIKE+ TRAINING CLUB APP за iSO и Android от тук. 

KEEP RUNNING!
NIKE+ RUN CLUB SOFIA